Βραβεία 2022

Εμπορικές Επιχειρήσεις

Το βραβείο για τις Εμπορικές Επιχειρήσεις απονέμεται στον κο Γιώργο Θεοδότου

O Γιώργος Θεοδότου σπούδασε Business Management και Marketing στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Βρίσκεται στη θέση του CEO των Υπεραγορών Αλφαμέγα από τον Οκτώβριο του 2020.

Από το 2011 μέχρι το 2020 διετέλεσε διευθυντής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διευθυντής των Υπεραγορών Αλφαμέγα, αποκτώντας εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον τομέα του λιανικού εμπορίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση της στρατηγικής για την επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας.

Η πορεία του στις Υπεραγορές Αλφαμέγα ξεκίνησε από την ηλικία των 15 χρονών. Πέρασε από διάφορες θέσεις εργασίας στα καταστήματα Αλφαμέγα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως στοιβαδόρος, βοηθός ταμίας και βοηθός στα γραφεία, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και την απαραίτητη τριβή για τον τρόπο λειτουργίας όλων των κρίκων της αλυσίδας στο λιανικό εμπόριο.

Με τον Γιώργο Θεοδότου στη θέση του διευθυντή των Υπεραγορών και υπό την καθοδήγηση του κ. Ανδρέα Παπαέλληνα, η εταιρεία κατόρθωσε να κυριαρχήσει στο κυπριακό λιανεμπόριο και μάλιστα σε μια περίοδο δύσκολη για την κυπριακή οικονομία.

Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα διαθέτουν σήμερα ένα δίκτυο 19 καταστημάτων, καθώς και το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα αλυσίδας υπεραγορών στην Κύπρο.

  Το βραβείο απένειμε ο κ. Παναγιώτη Σεντώνας, Επίτροπος του Πολίτη. Βιομηχανικές Επιχειρήσεις

Το βραβείο για τις Βιομηχανικές Επιχειρήσεις απονέμεται στον κ. Αλέξη Πετρίδη

Ο Αλέξης Πετρίδης είναι συνιδρυτής στην DIAS Customs EV Conversions η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα, μετατρέπει οχήματα σε ηλεκτρικά και παρέχει υπηρεσίες επιδιόρθωσης ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης εξειδικεύεται στην κατασκευή μπαταριών λιθίου και λειτουργεί το 1ο επαγγελματικό εργαστήρι κατασκευής μπαταριών λιθίου στην Κύπρο.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν εκτελέσει πάνω από 30 μετατροπές οχημάτων, κατασκευάσει δεκάδες πρωτότυπες συσκευές και έχουν εκτελέσει πάνω από 500 επιδιορθώσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με πελάτες από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν κατασκευάσει εξ ’ολοκλήρου ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο και έχουν φτιάξει το σύστημα μπαταρίας για τον μικροδορυφόρο του Πασκάλ English School που έχει φτάσει στο διάστημα.

Ο Αλέξης σπούδασε Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο University of Bath με μεταπτυχιακά στα Ενεργειακά συστήματα και στην τεχνολογία Πυρηνικής τεχνολογίας από το University of Manchester στην Αγγλία.

Έχει εργαστεί σε έργα πυρηνικών εγκαταστάσεων, κλίμακας πολλών δισεκατομμυρίων όπως την Sellafield Ltd και την EDF Energy. Στην EDF Energy, διαχειριζόταν την κατασκευή των συστημάτων μπαταριών, τα συστήματα ραδιοανίχνευσης και γεννητριών του Hinkley Point C, του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού υπό κατασκευή στην Αγγλία.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην Κύπρο, και έχει θέσει ως στόχο μαζί με τον συνάδελφο του Γιάννη τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

  Το βραβείο απένειμε ο κ. Παναγιώτης Παπαφιλίππου, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των βραβείων Γε΄νέο Επειχειρείν Κύπρου. Υπηρεσιών

Το βραβείο για τις Υπηρεσίες απονέμεται στον κ. Φρίξο Λάρκο

Ο Φρίξος Λάρκος είναι απόφοιτος του London Business School με μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση και πτυχίο Οικονομικών από το πανεπιστήμιο του Surrey.

Ενώ δούλευε σε μία προσφορά για το Equity Fund της Κύπρου το 2020 και μέσω της έρευνας αγοράς που είχε κάνει, ήτανε φανερό ότι υπήρχε ένα σημαντικό κενό χρηματοδότησης στην αγορά το οποίο παρέτρεπε την ανάπτυξη καινοτόμων, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βλέποντας την επιτυχία άλλων ιστοσελίδων crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης) στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων σε χώρες όπως το Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, πίστεψε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και την Κυπριακή αγορά.

Έτσι, μαζί με τον συνιδρυτή και παιδικό του φίλο, Δανιήλ Κουδουνά, ξεκίνησαν την ανάπτυξη της πρώτης επενδυτικής πλατφόρμας crowdfunding στην Κύπρο, την Crowdbase. Το crowdfunding είναι μια νέα πρακτική χρηματοδότησης ενός έργου, ιδέας ή επιχείρησης, που συνήθως λαμβάνει χώρα μέσω διαδικτύου.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν μικρά χρηματικά ποσά από το πλήθος, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί το εν λόγω έργο, ιδέα ή επιχείρηση.

Νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως επίσης και έργα ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας με κοινωνικό αντίκτυπο, έχουν πλέον στα χέρια τους ακόμη μια επιλογή χρηματοδότησης, είτε ψάχνουν επενδυτές ιδίου κεφαλαίου είτε χρέους.

Αφετέρου, οι μικροεπενδυτές μπορούν να επενδύσουν σε οποιαδήποτε καμπάνια μέσω της πλατφόρμας, με ελάχιστο ποσό επένδυσης τα €100.

  

Το βραβείο απένειμε ο κ. Παναγιώτης Καγιάς, Ιδρυτής του θεσμού των βραβείων Γε΄νέο Επιχειρείν.

  Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις

Το βραβείο για τις Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις απονέμεται στον κ. Θεόδωρο Μίτσιγκα

Ο Δώρος Μίτσιγκας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1986 και είναι απόφοιτος του Λανιτείου Λυκείου Β.

Σπούδασε Politics with International Studies (BA) στο Πανεπιστήμιο του Surrey και κατέχει μεταπτυχιακό Modern European Studies (MA) από το University College London (UCL) του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus ολοκληρώνοντας πρόγραμμα σπουδών Political Science (MA) από το University of Copenhagen.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κοπεγχάγη αναλαμβάνοντας τη θέση του Συμβούλου Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2013 εργάζεται στη ναυτιλιακή / πετρελαϊκή εταιρία Monjasa, που κατά κύριο λόγο ασχολείται με προμήθειες και εμπόριο καυσίμων πλοίων με στόλο 25 δεξαμενόπλοια.

Το 2016 ιδρύει την κυπριακή εταιρία Monjasa LTD με όραμα την εξέλιξη αυτής σε κεντρικό γραφείο της Μεσογείου, αλλά και την ανέλιξη της ως εταιρεία-υπόδειγμα σε τοπικό επίπεδο.

Από το 2018, λειτουργεί ως Γενικός Διευθυντής της Μεσογείου για το Monjasa Group, έχοντας κάτω από την εποπτεία του τη λειτουργία των γραφείων σε Κύπρο καθώς και του παραρτήματος στην Ελλάδα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου γενικότερα.

Σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να χτίσει μια σταθερή και ανοδική πορεία ανάπτυξης προσωπικού δημιουργώντας πάνω από 20 καινούριες θέσεις εργασίας σε 5 χρόνια με ευκαιρίες ανέλιξης προάγοντας συνολικά 7 συναδέλφους ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην εταιρία είναι τα 31 έτη.

Παρείχε περαιτέρω, ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης γύρω από τους πυλώνες εργασίας της εταιρίας με γνώμονα τις αρχές και αξίες που διέπουν την εταιρία, σεβασμός, φιλοδοξία, επιχειρηματική περιέργεια και χαρά στην εργασία.

Ως αποτέλεσμα, η Monjasa LTD παρουσιάζει αύξηση κύκλου εργασιών ανά έτος της τάξης του 20%, ενώ το 2022 το ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 60% με ετήσιο τζίρο πέραν των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Το βραβείο απένειμε η κ. Θάλεια Πολυδώρου Αντωνίου, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Αποδήμων Κυπρίων.

Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Το βραβείο Καινοτομία/Έρευνα/Τεχνολογία απονέμεται σε τέσσερις λαμπρούς νέους

  1. Στον Αλέξη Πάντζιαρο
  2. Στην Μαρία Τερζή
  3. Στην Άρτεμις Κοντού
  4. Στην Λίζα Χαραλάμπους

Αλέξης Παντζιαρος

Ο Δρ. Αλέξης Πάντζιαρος είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Coffe-Eco με έδρα τη Πάτρα.

Η Coffe-Eco συλλέγει και επεξεργάζεται υπολείμματα καφέ espresso για την παραγωγή πρώτων υλών για προϊόντα καλλυντικών, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και προϊόντα πλαστικού.

Παράλληλα είναι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας εκπαίδευσης Morphoses και της εταιρίας μάρκετινγκ Blue Rocket οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο και Αθήνα αντίστοιχα. Έχει προϋπηρεσία ως σύμβουλος βιωσιμότητας στο υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας της Ελλάδας και άλλες Ελληνικές εταιρίες.

Ο Δρ. Αλέξης Πάντζιαρος κατάγεται από την κατεχόμενη Φυλλιά και το Ξερό και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Περιστερώνα της επαρχίας Λευκωσίας.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία πήγε για σπουδές στη σχολή χημικών μηχανικών του πολυτεχνείου της Πάτρας όπου και παρέμεινε για 10 χρόνια ολοκληρώνοντας το πτυχίο, μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του ως χημικός μηχανικός με εξειδίκευση την επεξεργασία αγροτοβιομηχανικών υπολειμμάτων με σκοπό τη παραγωγή και εμπορευματοποίηση νέων προϊόντων.

Πιστεύει πως η καινοτομία μέσω της βιωσιμότητας σε όλες τις αγορές είναι μονόδρομος και επιβάλλεται πλέον από τη νέα αγοραστική δύναμη η οποία ονομάζεται Gen-Z.

 Το βραβείο απένειμε η κ. Άντρη Προδρόμου, Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων της Κύπρου (JCI). 

Δρ Μαρία Τερζή

H Μαρία Τερζή είναι συνιδρύτρια και CEO της Malloc στην οποία είναι υπεύθυνη για την εταιρική διακυβέρνηση και την καθοδήγηση των στρατηγικών που θα οδηγήσουν την εταιρεία στην επίτευξη των στόχων της.

Κατέχει διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Lancaster στη μηχανική μάθηση και τα συστήματα συστάσεων με υποτροφία από το κρατικό Συμβούλιο Έρευνας Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών  της Αγγλίας (EPSRC).  Έχει δουλέψει στην εταιρεία Google ως μηχανικός λογισμικού και έχει σειρά δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε ακαδημαϊκά συνέδρια. 

Το 2017 έχει επιλεγεί ως φιναλίστ των παγκοσμίων βραβείων Women Techmakers για την αριστεία στις ακαδημαϊκές της σπουδές και την εθελοντική της δράση στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Έχει επίσης βραβευτεί από την Google και το Royal Society of Arts με πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς πληροφορικής, και έχει τιμηθεί ως Scholar in Secure and Private AI από την Facebook.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, η Μαρία εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία ΚΟΊΟΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου και εξακολουθεί να διδάσκει ανάπτυξη λογισμικού στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι έντονα ενεργή στην προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού στην Κύπρο και είναι εθελοντικά οργανωτικό μέλος στο hack{cyprus}. Είναι επίσης εθελοντικά, αναπληρώτρια γενική έφορος στο Σώμα Κυπρίων Οδηγών – την εθελοντική οργάνωση στην Κύπρο για την ενδυνάμωση των κοριτσιών.

Η Μαρία έχει διακριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα από την Καμπάνια Faces of Europe, τόσο για την συνεισφορά της στην πλατφόρμα αναφορών COVID-19 με την ομάδα του ΚΟΙΟΣ, όσο και ως συνδιοργανώτρια του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού #EuVsVirus Hackathon μαζί με το hack{cyprus} για την τεχνολογική στήριξη της Ευρωπαϊκής αανάκαμψης από την έξαρση του κορωνοϊού́.

Έχει επίσης διακριθεί με την ομάδα της στο ΚΟΙΟΣ με το Cyprus Innovation Award για υλοποίηση πλατφόρμας για αυτοματοποιημένη χρήση drones σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και με το Cyprus Entrepreneur-ship Award 2020 με την startup Malloc για την εφαρμογή για προστασία δεδομένων σε κινητές συσκευές.

 

Δρ. Άρτεμις Κοντού

Η Άρτεμις Κοντού είναι η COO και συνιδρύτρια της Malloc και ασχολείται με δραστηριότητες προώθησης των προϊόντων και λειτουργίας της Malloc. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (PhD) στη Μηχανολογία από το Imperial College του Λονδίνου, μεταπτυχιακό (MSc) στη μετεωρολογία από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Πανεπιστημίου του Nottingham.

Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού, η Άρτεμις εντάχθηκε στο Institute for Environment and Sustainability του Joint Research Centre της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιταλία, ως εκπαιδευόμενη.

Ένα χρόνο αργότερα εργάστηκε ως βοηθός έρευνας και διδασκαλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2011-2013) όπου συντόνιζε και διαχειριζόταν ερευνητικό έργο FP7-Regions χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την περίοδο 2013-2014 ήταν ερευνητική συνεργάτιδα με Marie Curie υποτροφία στην Akzo Nobel, όπου ανέλυσε τα δεδομένα ερευνητικού έργου χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ. Έχει επίσης αναπτύξει εργαλεία ενεργειακής απόδοσης πλοίων και διενήργησε επιθεωρήσεις στην εταιρεία σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας.

Αφού εργάστηκε στην έρευνα για τρία χρόνια,  εντάχθηκε στην ομάδα της τριβολογίας στη σχολή της μηχανολογίας του Imperial College London, όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της. Η διδακτορική της διατριβή χρηματοδοτήθηκε από τη Shell και τα αποτελέσματα της έρευνάς της έχουν κατοχυρωθεί με δυο διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Μετά το διδακτορικό της, εργάστηκε στο Τεχνολογικό κέντρο της  Shell στο Imperial College. Κατά την άφιξή της στην Κύπρο το 2018, δίδαξε για 2 χρόνια στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενεργειακή νομοθεσία και μεταφορά και διανομή ενεργειακών πόρων. Παράλληλα εργάστηκε στο κέντρο αριστείας για έρευνα και καινοτομία ΚΟΙΟΣ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως υπεύθυνη των ερευνητικών υποδομών.

Δρ. Λίζα Χαραλάμπους

Η Λίζα Χαραλάμπους είναι συνιδρύτρια και Chief Technology Officer της Malloc με προτεραιότητες της την ασφαλή, αποτελεσματική και αποδοτική υλοποίηση τον προϊόντων τις Malloc καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της εταιρικής υποδομής.

Η Λίζα είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη μηχανική υπολογιστών με εξειδίκευση στην μηχανική μάθηση ισχυρών ταξινομητών για δεδομένα με αβεβαιότητα. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην ανάλυση ψηφιακών σημάτων και έξυπνων συστημάτων καθώς και πτυχίου στην πληροφορική και επικοινωνίες πολυμέσων από το πανεπιστήμιο του Lancaster της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε ως ερευνήτρια για την BAE Systems UK μέσα στο πλαίσιο του EPS/RC και ανέπτυξε ένα σύστημα παρακολούθησης αεροσκαφών. Επιπλέον, κέρδισε για δυο συνεχόμενες χρονιές το βραβείο καλύτερου έργου από φοιτητή για την εκπόνηση της πτυχιακής και μεταπτυχιακής της διατριβής αντίστοιχα. Επιπλέον βραβεύτηκε  με το μετάλλιο της πριγκίπισσας Βικτώριας από τη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου του Lancaster.

Το 2011 επέστρεψε στην Κύπρο όπου εργάστηκε με την στήριξη της Eurocy Innovations Ltd και του ερευνητικού κέντρου ΚOIΟΣ ως ερευνήτρια για τρία χρόνια, στο μεγαλύτερο έως τότε συγχρηματοδοτούμενο έργο που χρηματοδοτήθηκε στην Κύπρο, NARNIA. Από το 2014 μέχρι και σήμερα η Λίζα είναι αφοσιωμένη στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, στη σύλληψη και ανάπτυξη έργων στον τομέα της ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια η Λίζα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη λύσεων διατήρησης του απορρήτου που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων τους.

Τα βραβεία απένειμε η κ. Κλέλια Βασιλείου, Επίτροπος Περιβάλλοντος της Κύπρου.

Πολιτισμός

Το βραβείο για τον Πολιτισμό απονέμεται στον κ. Νικόλα Κυριακίδη

Ο Δρ. Νικόλας Κυριακίδης είναι δικηγόρος και ακαδημαϊκός. Δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής πολιτικής και το lobbying.

Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από UCL και NYU και διδακτορικού από το University of Oxford.

Υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Διδάσκει στο University of Nicosia και έχει συνεισφέρει σε μια σειρά πρωτοποριακών νομικών και ερευνητικών πρωτοβουλιών υψηλού επιπέδου, τόσο στο πλαίσιο της δικηγορίας όσο και της ακαδημαϊκής του ζωής, της Μονάδας Δικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Oxygono και των projects του, δηλαδή του Cyprus Forum, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου συνεδρίου παραγωγής πολιτικής και του Nomoplatform, του μόνου κοινοβουλευτικού παρατηρητηρίου στην Κύπρο. Τέλος είναι ιδρυτής του startup Zenox Public Affaίrs, της πρώτης κυπριακής εταιρείας που ασχολείται ανοικτά με το διαφανές και επιστημονικό lobbying.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Μιχάλης Μουσιούττας, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας. Γε’νέο επιχειρείν 2022

Το βραβείο Γε’νέο επιχειρείν 2022 – Μιχάλης Χαραλάμπους

O Mιχάλης γεννήθηκε στην Κύπρο και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής µε πτυχίο BSc Management Science από το Cass Business School και κάτοχος μεταπτυχιακού στο MSc Investment Management στο ESCP Λονδίνο και Παρίσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Nokia στο Λονδίνο ανιχνεύοντας πρωτοποριακά προγράµµατα και τεχνολογίες που θα δημιουργούσαν τα Lumia Smartphones.

Στη συνέχεια ενσωματώθηκε στον όμιλο της WPP ως New Product Consultant όπου βοηθούσε στο market analysis & new product launch strategies για τεχνολογικές εταιρείες που ήθελαν να λανσάρουν νέα gadgets σε Λατινική Αμερική και Ανατολική Ευρώπη. Παράλληλα δημιούργησε και ανάπτυξε μικρές επιχειρήσεις στον χώρο του Food & Beverage και Entertainment.

To 2018 μαζί µε τους 4 συν-ιδρυτές του, δημιούργησαν την Τhreedium, µια πλατφόρμα που στοχεύει στη δημιουργία και την αυτοματοποίηση 3D και Augmented Reality υπηρεσιών για τη βελτίωση και εξέλιξη στον τρόπο που τα brands και οι retailers παρουσιάζουν και πουλούν προϊόντα online, omnichannel και στο Metaverse.

Σήμερα η εταιρεία εδρεύει στο Λονδίνο, µε γραφεία της στην Κύπρο, Σερβία και Αµερική µε 250% χρονιαία αύξηση στον κύκλο εργασιών της.

Εργοδοτεί 40 άτοµα και µερικά από τα Brands και Agencies που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της είναι Dior, Fendi, Bvlgari, Moet, Farfetch, Publicis, McCann, New Balance & Mondelez.

 Το βραβείο απένειμε ο Βουλευτής κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Βραβεία 2021

Ge neo Epixirin
Εμπορικές Επιχειρήσεις 2020 - 2021

Τα βραβεία Εμπορικές Επιχειρήσεις 2020 και 2021 απονέμεται στους Αντρέα Αγρότη για το 2020 και στον Χρίστο Φωτιάδη για το 2021

Αντρέας Αγρότης

Ο Αντρέας Αγρότης είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου επιχειρήσεων «Α.Σ.Α», που περιλαμβάνει στους κόλπους της, την μητρική εταιρεία Andreas S. Agrotis «A.S.A» Ltd, την Amalthia Trading (Nicosia) και την Φρουτολαχαναγορά «Η Παλιά Αποθήκη», εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο φρούτων και λαχανικών και στην λειτουργία λιανικής πώλησης, αντίστοιχα, ενώ παράλληλα είναι ο Managing Director της Α.Σ.Α ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ. Με το πέρας των σπουδών του στην διοίκηση Ξενοδοχειακών μονάδων, σε Ελβετία και Σκωτία, και αφού εργάστηκε στο εξωτερικό, στον τομέα του, επέστρεψε στην Κύπρο και ανέλαβε τη διεύθυνση και διοίκηση των εταιρειών μαζί με τον πατέρα και τον αδερφό του. Έχοντας γαλουχηθεί μέσα σε αξίες που καθορίζουν το πλαίσιο μιας οικογενειακής επιχείρησης, από πολύ νεαρή ηλικία, έχει περάσει από όλα τα τμήματα των προαναφερθέντων επιχειρήσεων. Το 2018 προχώρησε στην οργανωτική αναδιάρθρωση της εταιρείας, δημιουργώντας νέα δομή, ευέλικτη και δυναμική, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής. Δημιούργησε νέα και ενδυνάμωσε τα υφιστάμενα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονταν. Αναλογιζόμενος το μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, δημιούργησε τον «Quasimodo Ugly Fruit & Veggies». Είναι μια ομαδική προσπάθεια που έφερε κοντά επιστήμονες, από διαφόρους τομείς και η οποία έδωσε εργασία σε πέρα των 10 ατόμων. Με τους συνεργάτες αυτούς, ξεκίνησε τη μονάδα διαλογής και μεταποίησης των «άσχημων» φρούτων και λαχανικών και έβγαλε στην αγορά μια ολοκληρωμένη γκάμα καινοτόμων προϊόντων, η οποία μεγαλώνει σταδιακά και δομημένα. Όραμα του είναι να μετατρέψει ένα, παγκόσμιο, πρόβλημα σε μια μοναδική καινοτόμα κοινωνική και επιχειρηματική ευκαιρία, συμβάλλοντας δραστικά στη μείωση του.

Το βραβείο απένειμε η Προέδρος του Διεθνούς Επιμελητήριου Νέων Κύπρου (JCI) και μέλος της Επιτροπής Επιλογής των βραβευθέντων κ. Ντολόρες Νικολαΐδου.

 

Χρίστος Φωτιάδης

Ο Χρίστος Φωτιάδης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1985 όπου μεγάλωσε και ολοκλήρωσε το σχολείο και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, προτού πάει στην Αγγλία για σπουδές. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (BBA Management) στο Lancaster University και αποφοίτησε το 2009 ενώ παράλληλα εργάστηκε για ένα διάστημα στην Johnson&Johnson στο Λονδίνο. Έπειτα, μετακόμισε στην Αθήνα όπου εργάστηκε στην εταιρεία Planning SA ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Σύντομα όμως ένιωσε το κάλεσμα της οικογενειακής επιχείρησης και επέστρεψε στην Κύπρο για να ενταχθεί σε αυτήν, της οποίας είναι ενεργό μέλος τα τελευταία 11 χρόνια. Σήμερα ανήκει στην ανώτερη διευθυντική ομάδα και είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του οργανισμού καθώς επίσης και για την αλυσιδα καταστηματων Foodsaver αλλά και για την μονάδα συσκευασίας και επεξεργασίας προϊόντων της εταιρείας.   Το 2018 αποφάσισε να ξαναγίνει φοιτητής και εντάχθηκε στο University of Cambridge για να παρακολουθήσει το πτυχίο EMBA (Executive MBA) το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Μάρτιο του 2020. Είναι παντρεμένος με την Αριάνα και εχει ένα αγοράκι τον Ιακωβο.

Το βραβείο απένειμε η Προέδρος του Διεθνούς Επιμελητήριου Νέων Κύπρου (JCI) και μέλος της Επιτροπής Επιλογής των βραβευθέντων κ. Ντολόρες Νικολαΐδου.

  Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις 2020

Το Βραβείο Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις 2020 απονέμεται στην Άντρη Χατζηνικολάου

Άντρη Χατζηνικολάου

Η Άντρη Χ΄΄Νικολάου, είναι 33 χρονών και κατάγεται από τον Οίκο Μαραθασας. Είναι παντρεμένη με τον Άγγελο Κυριάκου και μητέρα δυο κοριτσιών. Είναι απόφοιτη του Frederick University στο κλάδο της Κοινωνικής Εργασίας. Από μικρή της άρεσε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση των γονιών της που είχε την έδρα στο χωριό της. Ασχολούνταν με την παραγωγή και επεξεργασία παραδοσιακών προϊόντων όπως σιουσιουκου, καραμελωμένων ξηρών καρπών και γενικότερα με την επεξεργασία όλων των προϊόντων που ήταν συναφή με την παράδοση μας. Η αγάπη και η θέληση της για την συνέχιση όλων αυτών των κόπων μιας ζωής του πατέρα της Χρηστάκη και της μητέρας της Χρυσως, ώθησαν την ίδια και τα αδέρφια της Θωμά και Άνθη, μαζί με τους συζύγους τους, να δραστηριοποιηθούν στην επιχείρηση και να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους με την δημιουργία του Νέου καταστήματος Marathasa Valley Nuts που άνοιξε της πόρτες του το 2019 στον Στρόβολο. Στόχος τους η συνέχεια της Παράδοσής!

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΚΕβΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

   Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογίας 2020

Το Βραβείο Έρευνας  Καινοτομίας και Τεχνολογίας 2020 απονέμεται στο Γιάννη Χατζηκωνσταντούρα

Γιάννης Χ’ Κωνσταντούρας

Το 2012, ο Γιάννης Χ’ Κωνσταντούρας ξεκίνησε το επιχειρηματικό του ταξίδι με την ανάπτυξη του Student Life. To Student Life αποτελούσε τη διπλωματική του εργασία στο μεταπτυχιακό, η οποία είχε σαν θέμα τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα εμπλούτιζε τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να μετατρέψει την ιδέα αυτή, σε μια πετυχημένη εταιρεία η οποία σήμερα εργοδοτεί 15 άτομα και έχει δραστηριότητες στους τομείς των Media, Marketing και Εκπαίδευσης. Το Student Life κάθε χρόνο παρέχει τις υπηρεσίες του σε περισσότερους από 100 μεγάλους οργανισμούς και παράλληλα προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω του Student Life Academy σε πάνω από 500 άτομα. Το 2020, μετά και την επιτυχημένη έξοδο των επενδυτών από το Student Life, η ομάδα ξεκίνησε ένα νέο επιχειρηματικό κεφάλαιο με τη δημιουργία της PeopleFirst Family of Companies. Κάτω από την ομπρέλα της PeopleFirst έχει μπει το StudentLife, και μέσα στα επόμενα χρόνια στόχος είναι να αναπτυχθούν εταιρείες που θα προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας, έχοντας σαν βασική προτεραιότητα το ανθρώπινο τους δυναμικό. Η πρώτη εταιρεία που δημιουργήθηκε κάτω από τη νέα δομή, είναι η Doorstep. Στόχος της Doorstep είναι να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για γρήγορο και ποιοτικό φαγητό στο γραφείο ή στο σπίτι, αναπτύσσοντας virtual food brands τα οποία θα είναι διαθέσιμα για delivery μέσω online καναλιών παραγγελίας φαγητού. Το πρώτο virtual food brand της εταιρείας λανσαρίστηκε αρχές του 2021 με το όνομα Marinado και μέσα σε λίγους μήνες έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού της Λευκωσίας. Το 2022, η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει ακόμα 2 virtual food brands, τα οποία θα έχουν παρουσία σε όλη την Κύπρο.

Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου.

   Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις 2020

Το Βραβείο Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις 2020 απονέμεται στην Άννα Πιττάλη

Άννα Πιττάλη

Η Άννα Πιττάλη κατέχει τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή στην Intergaz Ltd και ειδικεύεται στην εμπορία υγραερίου και στις ναυλώσεις υγραεριοφόρων πλοίων. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Intergaz Ltd το 2007 και με την πάροδο των χρόνων υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του οργανισμού, όπως υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού, υπεύθυνη Μάρκετινγκ και στην ανάπτυξη συστημάτων Ποιότητας και Υγείας και Ασφάλειας της εταιρείας. Διορίστηκε Εμπορικός Διευθυντής και επικεφαλής στο τμήμα ναυλώσεων της Intergaz Chartering (θυγατρικής εταιρείας του ομίλου) το 2012, αναλαμβάνοντας τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του Ομίλου Jomaro. Από το 2013 έχει αναλάβει την εμπορία υγραερίου για την προμήθεια υγραερίου στην Κύπρο και το εμπόριο υγραερίου στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου. Ασχολείται επίσης με τις αγοραπωλησίες πλοίων του ομίλου Jomaro. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Μελών του Διεθνές Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Ναυλομεσιτών (Institute of Chartered Shipbroker), είναι μέλος της διεθνoύς επιτροπής Εμπορίου της WISTA International (Γυναικείος Οργανισμός Ναυτιλίας και Εμπορίου) είναι πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της WISTA Κύπρου και μέλος σε επιτροπές του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Leicester, μεταπτυχιακό στην Ναυτιλιακή Διοίκηση και Πλοιοδιαχείριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Διοίκησης Κύπρου (CIIM) και είναι μέλος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Ναυλομεσιτών (ICS).

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Θεσσαλονίκης Δρώμενα και ιδρυτής του Θεσμού Γε΄νέο Επιχειρείν κ. Παναγιώτης Καγιάς.

   Βιομηχανικές Επιχειρήσεις 2021

Το Βραβείο Βιομηχανικές Επιχειρήσεις 2021 απονέμεται στο Μιχάλη Πέτρου

Μιχάλης Πέτρου

Αριστούχος Απόφοιτος Λυκείου Ιδαλίου και απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών. Ακολούθως παρακολούθησε με επιτυχία τα μαθήματα του Association of Certified Accountants (ACCA)- Certified Accountant. Παράλληλα από μικρή ηλικία, ασχολείτο με την οικογενειακή επιχείρηση και τα πρώτα του στάδια ήταν στην παραγωγική διαδικασία και ακολούθως μετά τις σπουδές του ανέλαβε το Εμπορικό Τμήμα της εταιρείας ως Εμπορικός Διευθυντής. Τα καθήκοντα του:
• Διαχείριση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρείας με επικοινωνία με το πελατολόγιο σε 40 χώρες, διαχείριση των παραγγελιών τους και προγραμματισμό της παραγωγής. Οι εξαγωγές της εταιρείας αποτελούν το
• 85% του συνολικού κύκλου εργασιών της και στα πλαίσια προώθησης των εξαγωγών, αντιπροσωπεύει την εταιρεία σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων ανά το παγκόσμιο είτε σαν εκθέτης είτε σαν επισκέπτης.
• Διαχείριση μεγάλων πελατών στην τοπική αγορά με την προώθηση νέων προιόντων, προγραμματισμός προωθητικών ενεργειών με στόχο την ανάπτυξη τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων συνεργασιών
• Ανάπτυξη και εισαγωγή νέων προϊόντων και νέων συσκευασιών μέσω έρευνας αγοράς με στόχο την ανάπτυξη της υφιστάμενης γκάμας προιόντων. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του τμήματος, λανσαρίστηκαν με μεγάλη επιτυχία η κατηγορία Φυσικοί Χυμοί ΑΛΑΜΠΡΑ και η καινοτόμα γυάλινη
• συσκευασία γιαουρτιού Η ΓΙΑΓΙΑ όσο και οι κατηγορίες Φυτικά ροφήματα, Γάλα, ρυζόγαλο, cottage cheese και άλλα πολλά προιόντα που λανσαρίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
• Διαχείριση ομάδας marketing με ετοιμασία διαφημιστικών προωθητικών καμπάνιων με στόχο την συνεχή ανάπτυξη του brand της εταιρείας. Παράλληλα η ομάδα αναλαμβάνει την ανανέωση των συσκευασιών και την δημιουργία νέων συσκευασιών για τα νέα προιόντα της εταιρείας.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΚΕβΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

   Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογίας 2021

Το Βραβείο Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογίας 2021 απονέμεται στο Μιχάλη Τυρίμο

Μιχάλης Τυρίμος

Ο Μιχάλης Τυρίμος είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Capacitor Partners. Η εταιρεία του προσφέρει υπηρεσίες τεχνολογικής στρατηγικής, ψηφιακού μετασχηματισμού, και διαχείρισης ψηφιακών προϊόντων σε οργανισμούς από έξι βιομηχανικούς τομείς σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει προϋπηρεσία ως εκτελεστικό μέλος και μέλος διοικητικών συμβουλίων σε εταιρείες ιδιωτικού και δημόσιου συμφέροντος. Παράλληλα, είναι επενδυτής σε τεχνολογικές εταιρείες όπως η ergodotisi.com, η οποία εξυπηρετεί πέραν των 15,000 εργοδοτών σε Κύπρο και Ελλάδα, την Kodika.io, και άλλες. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Μιχάλης συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του τεχνολογικού και startup οικοσυστήματος της Κύπρου ως μέντορας και μέλος συμβουλίων σε startups και πανεπιστήμια. Έχει συνιδρύσει τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Cypriot Enterprise Link, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο δίκτυο Κυπρίων ιδρυτών για startups και τα πρώτα hackathons στην Κύπρο. Διετέλεσε ως απεσταλμένος του European Young Innovators Forum στην Silicon Valley, Fellow του Royal Society for the encouragement of Arts, Trade and Commerce του Ηνωμένου Βασιλείου, και συνεργάτης του King’s College London. Είναι απόφοιτος του King’s College London, του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το όραμα του είναι μια μέρα η Κύπρος μας να γίνει τεχνολογικός κόμβος, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο το ταλέντο των νέων της εντός της χώρας τους.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας Δρ. Ευριπίδης Πολυκάρπου.

  Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις 2021

Το Βραβείο Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις 2021 απονέμεται στον Κώστα Δία Οικονόμου

Κώστας Δίας Οικονόμου

Η γοητεία που ασκούσε ο χώρος της Ναυτιλίας, έχοντας αναμνήσεις που ξεκινούσαν από πολύ μικρή ηλικία, λόγω του παππού του, που ήταν εκ των θεμελιωτών της Hull Blyth Araouzos, όσο και του πατέρα του που συνέβαλε τα μέγιστα στην καθιέρωση της Εταιρείας στο χώρο της Ναυτιλίας, ώθησαν τον Κώστα Δία Οικονόμου να ακολουθήσει το 2017 τις επαγγελματικές ρίζες της οικογένειας του. Οι προκλήσεις στο συγκεκριμένο χώρο είναι πάρα πολλές, αφού η Ναυτιλία είναι ένας ζωντανός τομέας ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς και αυτό φυσικά δεν μπορούσε να τον αφήσει αδιάφορο. Στην εταιρεία συμβάλλουν σε όλες τις εργασίες-project στην Κυπριακή ΑΟΖ μέχρι σήμερα. Συνεχίζουν δυναμικά να πρακτορεύουν εταιρείες κολοσσούς στην εισαγωγή εμπορευμάτων για την τοπική αγορά, καταφέρνοντας να τους πείσουν να αφήσουν τους δίαυλους ανοικτούς στην εισαγωγή αυτοκινήτων σε καιρό κρίσεων. Το 2020 ανέλαβε τα operations της Maersk Κύπρου όσον αφορά τα πλοία με εμπορευματοκιβώτια, ένα έργο που σήμερα χειρίζεται με την αδελφική εταιρεία Associated Agencies Ltd. Σε συνέχεια, με τη συνδρομή όλων των Κρατικών Υπηρεσιών κατάφεραν να προσελκύσουν στην Κύπρο παγκόσμιους κολοσσούς όπως είναι η Royal Caribbean, η Celebrity Cruises και η Azamara για να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Λεμεσού και η Κύπρος για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρα εν μέσω πανδημίας. Ένα έργο παγκόσμιας εμβέλειας, αλλάζοντας το μέλλον της κρουαζιέρας.

Το βραβείο απένειμε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών του ΚΕΒΕ και μέλος της  Επιτροπής Επιλογής των βραβευθέντων κ. Γιώργος Μαυρουδής.

Τουρισμού 2021

Το Βραβείο Τουρισμού 2021 απονέμεται στον Αλέξανδρο Λεοτσάκο

Αλέξανδρος Λεοτσάκος

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1987 με καταγωγή από τη Κερύνεια και την Αμμόχωστο. Είναι νυμφευμένος με τη Φλωρεντία Ανδρέου και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιό, το Κλέαρχο Λεοτσάκο. Από την παιδική του ηλικία, ο αείμνηστος πατέρας του Σολωμός Λεοτσάκος, συνιδιοκτήτης στο ξενοδοχείο Cavo Maris, ως πρωτεργάτης της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου από το 1980, του μεταλαμπάδευσε τα ερεθίσματα και την αγάπη του για τον τουριστικό τομέα, καθώς και τη σημαντικότητα που έχει για το νησί μας. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το τουριστικό τομέα τον οδήγησε το 2007 να ξεκινήσει τις σπουδές του στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Το 2010 απέκτησε το πτυχίο του στο Business and Tourism Management και το 2011 απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο Marketing and Communications. Έχοντας ήδη εργαστεί σε όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου Cavo Maris κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών από μικρό παιδί, με την επιστροφή του από τις σπουδές ανέλαβε διευθυντικές θέσεις. Από το 2011 διετέλεσε Food and Beverage Manager και από το 2017 και μετά προάχθηκε ως Operations Manager. Μετά το θάνατο του πατέρα του, το 2020 ανέλαβε ως Director της εταιρείας. Απώτερος σκοπός του αποτελεί η συνέχεια της πορείας που χάραξε ο πατέρας του ώστε να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες στον τουριστικό τομέα και να δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης ανάλογα με τις προκλήσεις που δημιουργούν οι μεταλαμβανόμενες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής των βραβευθέντων κ. Παναγιώτης Παπαφιλίππου.    Υπηρεσιών 2021

Το Βραβείο Υπηρεσιών 2021 απονέμεται στην Εύη Πολυδώρου

Εύη Πολυδώρου

H Εύη Πολυδώρου είναι απόφοιτος του University of Central Lancashire της Αγγλίας. Το 2016 ξεκίνησε τη Mind Laboratory εταιρία παροχής υπηρεσιών Digital Marketing με σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην Κύπρο να ενταχθούν ομαλά στον χώρο του διαδικτύου και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Πιστεύει ότι η επιτυχία της εταιρίας της δεν οφείλεται μόνο στις δικές της δεξιότητες, αλλά και στις δεξιότητες της ομάδας και των ανθρώπων που συνεργάζεται. Το πάθος της δεν την άφησε να σταματήσει, δεν άκουσε τι πιστεύουν οι άλλοι, δεν περίμενε την τέλεια στιγμή, δεν έδωσε σημασία στις πιθανότητες και κυρίως δεν άφησε τα «όχι» να την επηρεάσουν. Πιστεύει πως τα πιο δυνατά εργαλεία της είναι η ασύγκριτη θέληση και δύναμη του να μην τα παρατάς καθώς και η υπέροχη ομάδα της την οποία νιώθει σαν οικογένεια. Θέλει μαζί να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο τομέα του Digital Marketing και καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για να γίνονται ακόμη καλύτεροι, να μαθαίνουν καινούρια πράγματα και να βοηθούν τους συνεργάτες τους να αναπτύσσονται. Το βραβείο αυτό ανήκει λοιπόν σε όλη την ομάδα της MindLab.

Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου.   

Βραβεία 2019

Βιομηχανικές Επιχειρήσεις

Αντώνης Κουντούρης

Η οικογενειακή επιχείρηση του Αντώνη Κουντούρη, Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd, είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαχείρισης των πλαστικών αποβλήτων. Ο Αντώνης, ηγήθηκε της ομάδας η οποία δημιούργησε μια καινοτόμο εφαρμογή για την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων αυτών προς παραγωγή ενός καινοτόμου θερμομονωτικού προϊόντος. Τα έργα αυτά εντάσσονται στη διδακτορική του διατριβή, η οποία είναι σε εξέλιξη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και παράλληλα κατάφερε να εξασφαλίσει σωρεία ευρωπαϊκών χορηγιών για το σχεδιασμό και παραγωγή νέων καινοτόμων βιομηχανικών προϊόντων και λύσεων. Στόχος του είναι να δώσει έναυσμα για δημιουργική σκέψη οπότε οργάνωσε παρουσιάσεις σε παιδιά του δημοτικού με τίτλο «Δημιουργική Πολιτεία», στη συγγραφή και διοργάνωση μίας ομώνυμης θεατρικής παράστασης και στη συγγραφή και έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο «Περί δημιουργικότητας… με τη ματιά ενός 30άρη».

Το βραβείο απένειμε ο κ. Παναγιώτης Παπαφιλίππου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΒΕ.

Εμπορικές Επιχειρήσεις

Αντρέας Παπαντωνίου

Ο Αντρέας γεννήθηκε στην Πάφο. Σπούδασε Management & Organization στο Πανεπιστήμιο του Lancaster και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό στον κλάδο του μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Nottingham. Είναι μέλος της οικογένειας Παπαντωνίου και από το 2012 εργάζεται στη διευθυντική ομάδα του τμήματος αγορών καθώς επίσης και στην ανώτερη διευθυντική ομάδα της αλυσίδας. Επιπλέον, ο Αντρέας είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Νέων Πάφου και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του ECR Cyprus. Επίσης, διετέλεσε σημαντικός παράγοντας στην επίτευξη της στρατηγικής συνεργασίας των Υπεραγορών Παπαντωνίου με τη βρετανική αλυσίδα Sainsbury’s.

Το βραβείο απένειμε η κα. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου αναπληρώτρια Πρόεδρος και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

  Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις

Άντρια Τσολάκη

Η Άντρια φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει πτυχίο Χημείας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Universite De Montepellier στη Γαλλία, όπου απόκτησε μεταπτυχιακό με τίτλο Cosmetic Engineering. Από μικρή ηλικία δραστηριοποιείτο στην οικογενειακή επιχείρηση ΤΣΟΛΑΚΗ στον Αγρό, η οποία ξεκίνησε από το 1948 και παρήγαγε το γνωστό Ροδόσταγμα. Το The Rose Factory, όπως ονομάζεται σήμερα, εκτός από το ροδόσταγμα, παράγει και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως λικέρ τριαντάφυλλο, αρωματικά κεριά, σοκολάτες, βιολογικό τσάι τριαντάφυλλο αλλά και τη σειρά πιστοποιημένων Βιολογικών Καλλυντικών VENUS ROSE με βάση το ροδόσταγμα και αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου. Το The Rose Factory έχει καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός και το 2018 βραβεύτηκε στα Cyprus Tourism Awards στην κατηγορία «Αγροτουρισμός, ορεινός τουρισμός, οινοτουρισμός και οικοτουρισμός».

Το βραβείο απένειμε η κα. Μαρία Βασιλειάδου, Εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ.


 Γεωργία Σώσειλου

Η Γεωργία έχει σπουδάσει Βιολογία με μεταπτυχιακό στη Βιοποικιλότητα και την Άγρια Ζωή στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Tο 2014 δημιούργησε τη δική της εταιρεία στη μικρή κοινότητα Βάβλας. Η Ecophysis ασχολείται με την παραγωγή των μελισσοκομικών και φυσικών καλλυντικών προϊόντων «Βάβλα» και τη διοργάνωση θεματικών εκπαιδευτικών εξορμήσεων για τη φύση, τις μέλισσες και τη γαστρονομία. Έλαβε βραβείο συνέργειας στο διαγωνισμό “Green Cluster Synergies” για την ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας με άλλες τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις. Επίσης, έχει βραβευτεί από την Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου και από την Παναγροτική Ένωση Κύπρου ως κύπρια αγρότισσα και γυναίκα που άνοιξε τα φτερά της σε δύσκολους καιρούς, φιλοδοξώντας να υπηρετήσει τον τόπο με καινοτόμες δράσεις στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης  Γεωργία Καυκαλιά

Η Γεωργία γεννήθηκε στον Αγρό και αποφοίτησε από το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού. Φοίτησε στο Cyprus College και απέκτησε το degree of Associate of Business Administration. Είναι παντρεμένη και έχει 4 παιδιά. Μαζί με την αδερφή της Νίκη η οποία είναι Τεχνολόγος Τροφίμων ανέλαβαν την επιχείρηση των γονιών τους, την Εταιρεία Αλλαντικών Προϊόντων «Καυκαλιά Ltd» στον Αγρό, η οποία παρασκευάζει παραδοσιακά αλλαντικά από το 1978. Το βραβείο απένειμε ο κ. Γιώργος Μαυρουδής, Αντιπρόεδρος Οικονομικών του Συμβουλίου του ΚΕΒΕ.  Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις

Τζούλια Αναστασίου

Η Τζούλια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά και είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. Η καριέρα της στον τομέα της ναυτιλίας ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘90, όπου σπούδασε και απέκτησε πρακτική εμπειρία ως εκπαιδευόμενη στην εταιρεία VShips. Το 2002 έγινε μέλος του Institute of Chartered Shipbrokers και Fellow Member το 2008 ως μία από τις νεότερες γυναίκες που έχουν αποκτήσει αυτό τον τίτλο. Τα τελευταία 22 χρόνια, η Julia είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εμπειρία στον κλάδο της διαχείρισης πλοίων ξεκινώντας από την κατώτατη βαθμίδα και έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς βρίσκοντας τελικά την κλήση της στο τμήμα Marine Human Resource. Σήμερα κατέχει τη θέση του διευθυντή πληρώματος (Crew Director) στην OSM Maritime Group με στόλο πάνω από 500 πλοία και με παγκόσμιο δίκτυο 30 γραφείων.

Το βραβείο απένειμε η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Νατάσα Πηλείδου.

Κοινωνικής Προσφοράς

Joseph Borghese

Ο Joseph είναι ο CEO και ιδρυτής των εταιριών Borghese Ventures και Borghese 365 Premium Wines, και ο ιδρυτής του οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center. Η Borghese Ventures δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας blockchain. To “Hope For Children” CRC Policy Center εδρεύει στην Κύπρο με εκπροσώπηση σε άλλες 8 χώρες. Αρχίζοντας τη λειτουργία του το 2008 με 3 άτομα προσωπικό, αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 80 μόνιμα μέλη που εργάζονται στις δομές του οργανισμού στη Κύπρο. Ο Οργανισμός υλοποιεί ανθρωπιστικά προγράμματα που αφορούν στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών με προτεραιότητα την ευημερία τους, την εκπαίδευση και την πρόληψη κάθε είδους βίας καθώς και στη ψυχοκοινωνική και νομική τους στήριξη. Τα Ανθρωπιστικά Προγράμματα του Οργανισμού περιλαμβάνουν στέγες φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, το Σπίτι του Παιδιού για την αποκατάσταση παιδιών θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, το πρόγραμμα ανάδοχων οικογενειών με σκοπό τη φροντίδα παιδιών που βρίσκονται υπό την κηδεμονία της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, καθώς και Ευρωπαϊκά εναρμονισμένες γραμμές βοήθειας που απευθύνονται σε παιδιά, έφηβους και γονείς.

Το βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.  New Media

Άντρεα Σολομωνίδου

Η Άντρεα έχει σπουδές στη Μουσικολογία, τη Στρατηγική και το Campaign Management. Το 2012 συμμετείχε στην ίδρυση της Cubik-s Communications, γραφείο επικοινωνίας με ειδίκευση στο digital marketing το οποίο επεκτάθηκε στην Κύπρο το 2014 και πλέον ανήκει στην ελληνική Giraffes in the Kitchen. Αντίστοιχα το 2012 ίδρυσε μαζί με μία ομάδα νεαρών startupper και επιχειρηματιών το Cypriot Enterprise Link με στόχο να συνενώσουν το Κυπριακό ταλέντο σε όλο τον πλανήτη. Το CEL πλέον θεωρείται ένας από τους πιο σοβαρούς οργανισμούς προώθησης επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με συνεργασίες σε Ευρώπη και Αμερική και υποστηρικτές που συμπεριλαμβάνουν την Amazon, τα UN και την Paypal. Είναι μεταξύ των ιδρυτών της Black Lemon προσφέροντας υπηρεσίες παραγωγής content on demand και έπειτα παραγωγές πρωτότυπου περιεχομένου. Από το Φεβρουάριο του 2019 επίσημα έκανε τη μετάβαση της σε διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι. Πέραν της Black Lemon, η Άντρεα είναι μεταξύ των ιδρυτών του Politica, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AIPFE – Women of Europe.

Το βραβείο απένειμε ο Δρ. Ευριπίδης Πολυκάρπου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας

   Νικόλας Χρυσοστόμου

Ο Νικόλας είναι κάτοχος των πτυχίων BSc in Economics από το Πανεπιστήμιο του Southampton και Master in International Business από το HULT International Business School στο San Francisco. Αμέσως μετά εργοδοτήθηκε στο San Francisco στην κορυφαία πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Apple Inc. Επιστρέφοντας στην Κύπρο ανέλαβε την θέση του Operations Manager στη μεγαλύτερη out-of-home media εταιρεία στην Κύπρο, AdBoard Media Ltd. Στη συνέχεια της καριέρας του, κορυφαία του επιτυχία θεωρείται η σύναψη συμφωνίας με την Bolt, τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα επιβατικών μεταφορών σε Ευρώπη και Αφρική. Ο Νικόλας άνοιξε νέες αγορές στο εξωτερικό για την AdBoard Media Ltd, επιβλέποντας την επέκταση της εταιρείας σε Μάλτα, Κροατία και Ουγγαρία. Υπό την ιδιότητα του Μετόχου και του Γενικού Διευθυντή στην Bolt Cyprus, έχει επιτύχει να εκσυγχρονίσει τον τομέα του ταξί, και έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα για επέκταση της Bolt σε άλλες χώρες της περιοχής.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού.

  Γε’νέο Επιχειρείν

Παύλος Φωκάς

Ο Παύλος Φωκάς αποφοίτησε με BSc in Actuarial Science από το City University του Λονδίνου ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές MSC Management and Regulation of Risk, στο London School of Economics. Από το 2010 εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, Multimarine Services Ltd, η οποία παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στους τομείς της Ναυτιλίας και της Ενέργειας με έδρα το Λιμάνι Λεμεσού. Μετά από την έλευση του Παύλου στην Κύπρο, η Multimarine έχει πολλαπλασιάσει τις δραστηριότητες της και έχει εξελιχθεί σε Όμιλο εταιρειών με κύριες προσθήκες τις MULTIMARINE SHIPYARDS, ATLAS OFFSHORE OPERATIONS, Cyprus Marine Inspections και MultiLab Testing. Το όραμα του Παύλου είναι η περαιτέρω επέκταση των υπηρεσιών του ομίλου στην Κύπρο και το εξωτερικό. Κύριος στόχος επίσης παραμένει η συνεχής προώθηση της Κύπρου ως του ιδανικότερου κέντρου εκτέλεσης ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών καθώς και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών στον Τομέα των Υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το βραβείο απένειμε ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Νουρής.

ΒΡΑΒΕΙΑ 2018

Κατηγορίες βραβεύσεων
Εξαίρετης κοινωνικής προσφοράς III

Εξαίρετης κοινωνικής προσφοράς:
Αννίτα Κανναουρίδου – Money Show Greece (Cyprus). Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος Πτυχίου Sociology. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Wolverhampton, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στο Management. Μέσα από δική της πρωτοβουλία διοργανώνει το φιλανθρωπικό “Hair & Fashion Show”. Επίσης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη τιμητική τελετή βράβευσης «Νέων Ηγετών – Ταλέντων», «Πρότυπα Επιτυχίας – Πρωταγωνιστές Ζωής» μεταξύ ατόμων 5-25 ετών, οι οποίοι διακρίθηκαν μέσα από τις επιτυχίες τους. Τραγούδησε μαζί με τα παιδάκια στην παιδιατρική πτέρυγα του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς και σε ορφανοτροφεία στην Ελλάδα.

Το βραβείο απένειμε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών του ΚΕΒΕ κ. Γιώργος Μαυρουδής

Εξαίρετης κοινωνικής προσφοράς II

Εξαίρετης κοινωνικής προσφοράς:
Αντρέας Γαβριήλ PAT (PlantATree). Είναι ιδρυτής και διαχειριστής της εταιρίας “Plant.A.Tree” η οποία ασχολείται με την πώληση χειροποίητων υποδημάτων τα οποία κυρίως κατασκευάζονται στην Κύπρο. Το 2018 με τη βοήθεια χιλίων και πλέον εθελοντών κατάφερε να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες δενδροφυτεύσεις που έγιναν ποτέ στην Κύπρο, φυτεύοντας δώδεκα πάρκα στη Λεμεσό.

Το βραβείο απένειμε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών του ΚΕΒΕ κ. Γιώργος Μαυρουδής.

Εξαίρετης κοινωνικής προσφοράς I

Εξαίρετης κοινωνικής προσφοράς:
Αντώνης Μικελλίδης – Olympia Ocean Carriers Πλοιοκτήτες – Ναυτιλιακή εταιρεία. Από το 2010 είναι Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας “Olympia Ocean Carriers LtD” στη Λεμεσό, η οποία έχει στόλο επτά πλοίων και μεταφέρει φορτία. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Westminster όπου έλαβε πτυχίο σε Business Computing και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σε Shipping, Trade & Finance από το City University του Λονδίνου, καθώς και δίπλωμα στην Έρευνα για την Τρομοκρατία, εστιάζοντας κυρίως στη Θαλάσσια Πειρατεία, από το πανεπιστήμιο του St. Andrews στην Σκωτία.

Το βραβείο απένειμε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών του ΚΕΒΕ κ. Γιώργος Μαυρουδής.

Τέχνες – πολιτισμός

Τέχνες – πολιτισμός:
Έλενα Τσολάκη – Kyriakos Tsolakis Architects. Ως αρχιτέκτονας, τα τελευταία χρόνια, προωθεί τον πολιτισμό της αρχιτεκτονικής μέσω της θέσης της στο Ανώτατο Όργανο Διοίκησης του Royal Institute of British Architects, ένα από τα σημαντικά ινστιτούτα στον κόσμο που επηρεάζει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων αλλά και την κατεύθυνση της αρχιτεκτονικής. Εργάζεται και είναι συνέταιρος στο γραφείο «Κυριάκος Τσολάκης Architects» στη Λευκωσία και το Λονδίνο. Το έργο «Κτίριο του Συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της βίας στην οικογένεια – Χώρος φιλοξενίας και κέντρο άμεσης βοήθειας» που σχεδίασαν, βραβεύτηκε με διάκριση στα κρατικά βραβεία αρχιτεκτονικής 2016.

Το βραβείο απένειμε ο Διευθυντής της Lavart κ. Δημήτρης Φαργκάνης

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας – πληροφορικής

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας – πληροφορικής:
Πέτρος Αχτύπης – Prevention at Sea Ltd. Ίδρυσε την εταιρία έχοντας ως όραμα να ‘παντρέψει’ την πατροπαράδοτη ναυτιλία με την υψηλή τεχνολογία και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Το 2016 παρουσίασε το πρώτο ναυτιλιακό λογισμικό παγκοσμίως σχετικά με την ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση σημαντικών εργασιών επί του πλοίου, βοηθώντας σημαντικά στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του στόλου.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης

Καινοτομία

Καινοτομία:
Ανδρέας Χαραλάμπους – Capsules Skateboards. Κατάφερε να μετατρέψει το χόμπι του σε μια νεοφυή εταιρία, λανσάροντας στην αγορά ένα καινοτόμο και ανταγωνιστικό προϊόν, το “Capsules Skateboard”. Μέσα από μια πολύχρονη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης, η “Capsule” επινόησε τεχνολογία κατασκευής που συγκαταλέγεται στις 50 κορυφαίες τεχνολογίες για αθλητικό εξοπλισμό στον κόσμο. Η ενασχόλησή του με το skateboard ξεκίνησε από τη νεαρή του ηλικία σε ερασιτεχνικό επίπεδο και ακολούθως αποφάσισε να το κάνει επάγγελμα.

Το βραβείο απένειμε ο ιδρυτής του Γε’νέου Επιχειρείν και εκδότης του Θεσσαλονίκης Δρώμενα κ. Παναγιώτης Καγιάς

Startup Τουρισμού

Startup Τουρισμού:
Γιώργος Διογένους – Ιδιοκτήτης Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου τα τελευταία εννέα χρόνια. Παράλληλα, δημιούργησε τους ξενώνες με την εμπορική επωνυμία “Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses” αρχίζοντας με έξι πολυτελή σπίτια, όπου το καθένα έχει τη δική του αρχιτεκτονική και χαρακτήρα. Ο ξενώνας του είναι από τους πλέον γνωστούς ξενώνες στην Κύπρο και όχι μόνο, αφού προσελκύει επισκέπτες τόσο από τη χώρα όσο και από το εξωτερικό.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης

New Media

New Media:
Αστέριος Κρητικός – OVIVIEW by ASTRUS Private Company. Η εταιρία του διευκολύνει τους επαγγελματίες στη διαδικασία των συνεντεύξεων για εξασφάλιση θέσης εργασίας. Μέσω της πρωτότυπης πλατφόρμας “Oviview”, η οποία είναι ουσιαστικά ένα online video interview, οι εταιρίες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων εξοικονομούν χρήμα και χρόνο στις διαδικασίες πρόσληψης. Το “Oviview” προσφέρει στους υπεύθυνους εύκολο και γρήγορο έλεγχο των υποψηφίων, χρησιμοποιώντας κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και μικρόφωνα για την καταγραφή κάθε συνέντευξης.

Το βραβείο απένειμε ο Ανώτερος Διευθυντής του ΚΕΒΕ κ. Λεωνίδας Πασχαλίδης

Βιοτεχνικές επιχειρήσεις

Βιοτεχνικές επιχειρήσεις:
Γιάννης Χούτρης -Spyros Houtris & Sons Ltd. Κατάφερε να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε οποιαδήποτε μηχανική ανάγκη. Μαζί με τα αδέρφια του, Αντώνη και Ανδρέα, επένδυσαν σε μια συνειδητή και αυθεντική ομάδα, με κοινό στόχο και σκοπό την εξέλιξη της εταιρίας, δημιουργώντας την υποδομή για να προσφέρουν καινοτόμες ιδέες στον κατασκευαστικό τομέα της μηχανολογίας αλλά και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων.

Το βραβείο απένειμε το μέλος του ΔΣ του ΚΕΒΕ κ. Παναγιώτης Παπαφιλίππου

Εμπορικές επιχειρήσεις

Εμπορικές επιχειρήσεις:
Κατερίνα Μπάρκα – Olive Roots Ltd. Μέσω της εταιρίας της Olive Roots Limited, επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα της σοβαρής έλλειψης παρουσίας αυθεντικών ελληνικών και κυπριακών προϊόντων από τα καλά ράφια της Αμερικής. Στόχος της ήταν να αναδείξει τους παραγωγούς αυθεντικών ελληνικών και κυπριακών προϊόντων στην αγορά των Η.Π.Α. και να αποκαλύψει στους Αμερικανούς πώς να τρώνε σαν Έλληνες ακολουθώντας την Μεσογειακή Διατροφή. Και το κατάφερε.

Το βραβείο απένειμε ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης

Γε’ νέου Επιχειρείν

Βάσος Ηλιάδης – Vassos Eliades Ltd. Ως μέλος της τρίτης γενιάς της οικογένειας και της εταιρίας «ΒΑΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ LtD» που δημιούργησε το 1993 ο παππούς του, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή από το 2011, βοηθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η εταιρία συνεχίζει να είναι από τους πρωταγωνιστές στο Κυπριακό εμπόριο, με ηγετικές θέσεις στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται, λανσάροντας συνεχώς νέα και καινοτόμα προϊόντα.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης

Βραβεία 2017

Περισσότερα